Filmanbefaling: The Fault in Our Stars

The Fault in Our Stars er en film som er basert på boka med samme navn. Jeg har tidligere skrevet en omtale av boka som du kan finne HER.

 

/bilde 12 & 3/


Etter å ha lest boka har jeg gledet meg lenge til filmen, og den skuffet så absolutt ikke! Jeg synes de har fått med masse fra boka, og jeg synes også at skuespillerne passet utrolig godt til rollene. Filmen fikk meg til å både le og gråte, og jeg tror nesten alle i salen satt å snufset, hehe. The Fault in Our Stars er en av de aller beste filmene jeg har sett, og jeg anbefaler virkelig å se den! En nydelig og hjerteskjærende historie som er trist, men også fylt med en god del humor :)

P.S. Hvis du skal se den, så husk å ta med papirlommetørkler ;)

Har du sett filmen? I så fall, hva synes du om den?

-M

The Maze Runner

The Maze Runner er en bok skrevet av James Dashner, og er den første boken i en triologi. De to andre bøkene heter The Scorch Trials og The Death Cure. Filmen med samme navn kommer på kino i oktober.

Handlingen forgår i en post-apokalyptisk verden. Thomas våkner i en heis, og kan ikke huske noe annet enn fornavnet sitt. Når dørene åpnes blir han møtt av andre gutter som heller ikke kan huske noe om tiden før de kom dit. Stedet kalles for "The Glade", og er et stort område omgitt av høye steinvegger. På utsiden er det en stor labyrint som forandrer seg hver natt. Ingen har klart å finne en utvei, men når Thomas kommer begynner det å skje merkelige ting...

/privat/

Jeg likte denne boka veldig godt!  Thomas og de andre guttene kan ikke huske noe om hvorfor eller hvordan de havnet der, og igjennom boka var det hele tiden spørsmål jeg ville ha svar på. Derfor synes jeg handlingen var utrolig spennende, og jeg brukte kort tid å lese den ut. Jeg gleder meg til å lese de to neste bøkene, og håper at flere spørsmål blir besvart. Dette er en bok jeg kan anbefale å lese dersom du liker å lese bøker som er i "dystopia" sjangeren, og som inneholder en del spenning.

 

Her er traileren til filmen:

Jeg gleder meg til å se den, spesielt siden Dylan O'Brien spiller i hovedrollen 


Har du lest boka? I så fall, hva er din mening?

-M♥

Divergent

Divergent er en bok skrevet av Veronica Roth, og er den første bok i triologien om Tris. De to andre bøkene heter Insurgent og Allegiant. Filmen med samme navn kommer ut i mars.

 

Handling: (hentet fra platekompaniet.no)

"I Beatrice Priors dystopiske Chicago er samfunnet delt i fem fraksjoner, hver av dem dedikert til dyrkingen av en spesiell dyd: Candor (de ærlige), Abnegation (de uselviske), Dauntless (de modige), Amity (de fredelige) og Erudite (de intelligente). Hvert år, på én utvalgt dag, må alle 16-åringer velge hvilken fraksjon de skal være med i resten av livet. For Beatrice står valget mellom å bli hos familien og å være seg selv. Hun kan ikke få begge deler, så hun gjør et valg som overrasker alle, inkludert henne selv.

Beatrice omdøper seg selv Tris og legger ut på en ensom ferd, fast bestemt på å finne ut hvor hun egentlig hører hjemme. Hun er sjokkert over brutaliteten i sitt nye liv, og kan ikke stole på noen. Likevel tiltrekkes hun av en gutt som tilsynelatende både truer og beskytter henne. De hardeste valgene ligger foran henne."

/privat/

Jeg likte denne boka utrolig godt! Den har blitt sammenliknet med The Hunger Games, og selv om handlingen er helt forskjellig, handler begge to om et slags fremtidssamfunn. En utrolig spennende bok som jeg synes var vanskelig å legge fra meg - det skjer så mye hele tiden! Jeg har nå startet på den andre boka i serien, og håper den er like bra. Jeg kan absolutt anbefale å lese den, og dersom du liker The Hunger Games, tror jeg nok du også vil like denne! :)

 

Her er traileren til filmen:

Jeg gleder meg til å se den :D

 

Har du lest boka? I så fall, hva er din mening?

-M♥

Looking for Alaska

Looking for Alaska er en bok skrevet av John Green, også forfatter av The Fault in Our Stars.

 

Handling: (hentet fra gyldendal.no)

"Før. Miles Halter er ferdig med det trygge livet hjemme. Hele tilværelsen hans har vært et eneste stort fravær av begivenheter, og hans besettelse med berømte siste ord har bare fått ham til å lengte enda sterkere etter "Det Store Kanskje" (Francois Rabelais, dikter). Han reiser til den noen ganger gale og alt annet enn kjedelige verdenen på Culver Creek Pensjonatskole, og livet hans blir det motsatte av trygt. Noen rom bortenfor ham bor nemlig Alaska Young. Den lekre, smarte, morsomme, sexy, selvdestruktive, ute-å-kjøre Alaska Young. Hun er en begivenhet i seg selv. Hun trekker Miles inn i sin verden, kaster ham ut i Det Store Kanskje, og stjeler hjertet hans. Og så?

Etter. Ingenting blir noen gang som før."

/privat/

Etter å ha lest The Fault in Our Stars fikk jeg lyst til å lese flere bøker av samme forfatter, og denne skuffet ikke! Forfatteren skriver utrolig bra, og i likhet med TFIOS så er denne trist, men samtidig også fylt med humor som kan få deg til både å le og gråte. Når jeg hadde kommet inn i historien var det vanskelig å legge den fra meg. Jeg har planer om å lese flere bøker av John Green, for de to jeg har lest så langt er fantastiske. Looking for Alaska er en bok jeg virkelig anbefaler å lese :)

 

"So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was a hurricane."

"We all use the future to escape the present."


Har du lest boka? I så fall, hva er din mening?

-M♥

The Fault in Our Stars

The Fault in Our Stars er en bok skrevet av John Green, og som handler om 16 år gamle Hazel Grace. Hun har lungekreft og selv om medisinene hun går på lar henne leve lenger vet hun at hun aldri kommer til å bli frisk igjen. Siden lungene hennes er så dårlige er hun alltid koblet til en oksygentank som gjør det lettere å puste. En dag tvinger foreldrene henne til å dra på støttegruppen for kreftsyke ungdom hvor hun møter Augustus Waters, som har måttet amputere det ene benet, og sterke bånd knyttes. Boka handler om liv og død, og selv om det kanskje høres ut som en trist og dyster bok, er den også fylt med en del humor.

/privat/

Jeg synes denne boka var veldig bra! Forfatteren skriver på en utrolig bra måte, og jeg liker godt hvordan de ulike karakterene blir beskrevet på. Måten Hazel og Augustus snakker på er mer "voksent", men dette synes jeg bare gjør karakterene enda mer unike. Selv om boka handler om et alvorlig tema som kreft, inneholder den også en del humor. Det betyr ikke at den ikke er trist, for det er den absolutt, men det er bok som kan få deg til å både le og gråte. En hjerteskjærende historie som jeg virkelig kan anbefale å lese! :)

 

"As he read, I fell in love the way you fall asleep: slowly, and then all at once."

"That's the thing about pain. It demands to be felt."


Har du lest boka? I så fall, hva er din mening?

-M♥

The Carrie Diaries

De fleste har vel hørt om Sex and The City? The Carrie Diaries handler om livet Carrie Bradshaw som ung. Dere kan finne ut mer om hva tv-serien handler om ved å se traileren under.

/bilde herfra/


Serien er fylt med blant annet kjærlighet, drama og mote, og etter å ha sett fire episoder er jeg allerede blitt hekta! Jeg må innrømme at jeg faktisk ikke har sett Sex and The City før, så jeg kan ikke si noe om hvor godt de har klart å fremstille Carrie som ung. Men jeg liker ihvertfall denne serien godt, og kan anbefale den videre! :)

Ser du på The Carrie Diaries? I så fall, hva synes du om serien?

-M♥

Filmanbefaling: The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower er en film som er basert på boka med samme navn. Jeg har tidligere skrevet en omtale av boka som du kan finne HER.

 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

/bilde 1 & 2/


Etter å ha lest boka fikk jeg veldig lyst til å se filmen, og jeg synes den var utrolig bra! Den har en rørende historie som handler om vennskap, kjærlighet og det å vokse opp, som kommer med både oppturer og nedturer. Den har også gode skuespillere som blant andre Logan Lerman (Charlie), Emma Watson (Sam) og Ezra Miller (Patrick). Jeg synes filmen var både rørende og morsom, og det må bli en av de beste filmene jeg har sett noen gang. Så denne kan jeg virkelig anbefale alle å se!

Har du sett filmen? I så fall, hva synes du om den?

-M

The Host

The Host er en bok skrevet av Stephenie Meyer, forfatteren av Twilight-sagaen. Filmen er basert på boka og går på kino nå.


Handling: (hentet fra ark.no)

"Vår verden har blitt invadert av en usynlig fiende. Mens menneskenes kropper fortsetter sine liv, intakte og uten synlig forandring, er sjelen og hjernen deres overtatt av fienden. Melanie er en av de få gjenlevende "ville" menneskene. Når hun blir fanget, er hun overbevist om at dette betyr slutten for henne. Melanie nekter å gi slipp, og begynner å fylle den nye sjelens tanker med lengsel etter den mannen Melanie elsker."/bilde 12 & 3/


Selv om det er en god stund siden jeg leste boka, så jeg filmen på kino for en uke siden. Derfor tenkte jeg å komme med en liten bok- og filmanmeldelse. Jeg liker både boka og filmen utrolig godt! Jeg elsker Twilight-sagaen, og liker veldig godt måten forfatteren skriver på. Siden hovedpersonen i boka er sjelen Wanderer som befinner seg i kroppen til Melanie, handler boka veldig mye om hva som skjer inni hodet hennes. Derfor var jeg veldig spent på hvordan de hadde laget filmen, men jeg synes de har klart det veldig bra. Stemmen til Melanie var en slags "ekko-stemme" noe jeg synes hørtes litt merkelig ut i starten, og ellers synes jeg de har fulgt historien i boka godt. Selv om jeg synes filmen var utrolig bra, liker jeg boka aller best. Jeg anbefaler både boka og filmen videre! :)


Har du lest boka eller sett filmen? I så fall, hva er din mening?

-M

The Vow

The Vow (Elsk meg igjen) er en film som er inspirert av en sann historie. Etter en bilulykke havner Paige i dyp koma, men når hun våkner kan hun ikke huske noe fra de siste fem årene. Derfor husker hun ikke hvem Leo er, eller at de er gift. Leo gjør alt han kan for å gjenskape de øyeblikkene som førte dem sammen, slik at han kan vinne tilbake kjærligheten hennes. Men det blir ikke så lett når Paige gjenopptar kontakten med de kontrollerende foreldrene og hennes tidligere forlovede.

/bilde 1, 2 & 3/


Jeg likte filmen veldig godt! Jeg har lenge hatt lyst til å se den, i tillegg til at både Channing Tatum og Rachel McAdams spiller i den. Det at den er basert på en sann historie synes jeg gjør den enda bedre. The Vow er en romantisk og rørende film som jeg anbefaler å se! :)

Har du sett filmen? I så fall, hva synes du om den?

-M

La Peregrina

La Peregrina er en bok skrevet av Cecilia Samartin, og er en frittstående oppfølger til Señeor Peregrino. Den handler om Jamilet som leter etter sannheten om Señeor Peregrinos store kjærlighet, den mystiske, spanske kvinnen Rosa. Boka er delt i to parallellhistorier, hvor den ene følger nåtiden og Jamilets jakt etter sannheten (fortsettelsen på Señeor Peregrino), og en hvor handlingen forgår i Spania for mange år tilbake. Her er det Rosa som forteller om hvordan hun måtte flykte fra landsbyen fordi de andre mente hun bar djevelens merke. Hun slår seg sammen med en gruppe sigøynere, men for å forandre livet sitt må hun gå pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Historiene og de to kvinnene veves sammen til en overraskende slutt.

/privat/

Jeg likte boka veldig godt. Måten begge historiene flettes sammen på var veldig bra, men jeg må innrømme at jeg ble litt forvirret og skuffet over slutten. Jeg har lest nesten alle bøkene til Cecilia, og jeg synes hun skriver på en utrolig bra måte som gjør det lettere å leve seg inn i historien. Har du ikke lest noen av bøkene hennes, så kan jeg virkelig anbefale deg å gjøre det! :)

 

Har du lest boka? I så fall, hva er din mening?

-M♥

The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower er en bok skrevet av Stephen Chbosky, og som handler om 15 år gamle Charlie. Han går første året på High School og er en sjenert, men samtidig veldig intelligent gutt. Til å begynne med har han ingen venner på skolen, og sliter både psykisk og med selvmordet til hans beste venn. På skolen blir han kjent med stesøsknene Sam og Patrick som tar han med i vennegjengen sin. Charlie er en "wallflower", som står mellom det å prøve å leve livet og det rømme fra det. Boka handler blant annet om kjærlighet, venner og det å vokse opp.

/privat/

Jeg synes boka var utrolig bra! Den er skrevet i form av brev, nesten som en dagbok, noe som kan være litt uvant i begynnelsen, men som er veldig lett å komme inn i. På den måten er det også lettere å bli kjent med hovedpersonen fordi brevene blir så personlige. Når jeg først hadde startet å lese var det vanskelig å legge den fra meg, og jeg tror dette er en bok som flere kan kjenne seg igjen i. Jeg har planer om å se filmen, og håper den er like bra som boka :)

 

"He's a wallflower. You see things. You keep quiet about them. And you understand."

"We accept the love we think we deserve."

"And in that moment, I swear we were infinite."


Har du lest boka eller sett filmen? I så fall, hva er din mening?

-M♥

A Walk to Remember

A Walk to Remember er en bok skrevet av Nicholas Sparks og som handler om Landon Carter. Hver eneste april minnes han sitt siste år på Beaufort High, året som skulle endre ham for alltid. Landon var en populær gutt, og etter å ha havnet i trøbbel fikk han som straff å bli med i skolens dramagruppe. Her møtte han skolens nerd, Jamie Sullivan, som var helt forkjellig fra Landon. Hun var prestens datter og brydde seg ikke om hva andre syntes om henne. Til tross for ulikhetene fikk de følelser for hverandre, men det var en grunn for at Jamie hadde fått ham til å love å ikke forelske seg i henne...

Filmen er basert på boka og har skuespillere som Shane West (Landon) og Mandy Moore (Jamie) i hovedrollene.

/bilde 1, 2 & 3/


Jeg liker både boka og filmen utrolig godt! Det er en rørende fortelling om kjærlighet og hvordan den kan endre en person. Den handler også om hvor mye noen er villige til å gjøre for den man elsker. En utrolig søt, men trist historie som jeg anbefaler å lese/se!

Har du lest boka eller sett filmen? I så fall, hva er din mening?

-M

A perfect ending

Hei!

Dette blir et veldig kort innlegg, men jeg har akkurat sett Breaking Dawn - Part 2, og jeg synes den var utrolig bra! :D Spesielt godt likte jeg slutten, og etter min mening sluttet den helt perfekt. Det er jo selvfølgelig trist at det er den siste filmen, men jeg synes de har fått den til utrolig bra! Du kan også se hvordan skuespillerne har utviklet seg gjennom filmene. Jeg elsker Twilight, både bøkene og filmene, og liker du de andre vil neppe denne skuffe! :)

/bilde herfra/


Liker du Twilight?

Har du sett filmen, i så fall hva er din mening om den?

-M♥

Orkideens Hemmelighet

Orkideens Hemmelighet er en bok skrevet av Lucinda Riley, og som har handling fra både England og Thailand.

 

Handling: (hentet fra cappelendamm.no)

"Et engelsk gods, et drivhus med sjeldne orkideer, en gammel dagbok som bærer på familiehemmeligheter.

Som barn tilbrakte Julia Forrester mye tid på det gamle godset Wharton Park, der bestefaren hennes var gartner og dyrket vakre orkideer. En tragisk ulykke rammer Julias familie, og hun vender tilbake til de vakre omgivelsene rundt Wharton Park. Kit Crawford er arving til godset, og er i gang med å pusse opp eiendommen. Funnet av en gammel dagbok blir nøkkelen til en kjærlighetshistorie som i sin tid nesten ødela Wharton Park."

/privat/

Jeg likte boka veldig godt selv om den kan virke litt "voksen". Den slutter aldri å overraske, og er i tillegg skrevet på en utrolig bra måte! Det er en parallellhandling som også handler om tiden rundt andre verdenskrig, og hvordan det var å leve på gamle gods i den tiden, selv om det ikke er en sann historie. At det var andre ting som kom før ekte kjærlighet. Denne kan jeg anbefale videre!

 

Har du lest boka? I så fall, hva er din mening?

-M

Mørk Engel

Nå har jeg lest ferdig boka Mørk Engel av Laini Taylor. Den hørtes litt spesiell ut da jeg leste bakpå, men siden jeg har hørt så mye bra om den, fikk jeg lyst til å prøve. Og jeg kan ikke si at jeg angrer. 

 

Det var en gang kjærlighet oppstod mellom en engel og en djevel. Det endte ikke godt. 

Dette er en fantasy som handler om kunststudenten Karou. Hun bor i Praha, men er ikke helt som alle andre. Hun kan snakke flere språk og forsvinner ofte på mystiske "ærend". Med blått hår, tatoveringer og alle skissebøkene som er fylt med monstre, lurer hun ofte på hvem hun er. Etter at hun møter vakre Akiva, blir hun dratt inn i en kamp mellom engler og demoner, og hun vil snart finne ut sannheten om hvem hun egentlig er...

 /privat/

Jeg likte boka veldig godt. Den er spennende, og i tillegg skriver forfatteren på en utrolig bra måte! Måten hun beskriver ting på gjør at jeg får lyst til å lese videre, og det gjør det enkelt å leve seg inn i handlingen. Først syntes jeg boka virket litt spesiell, men etter at jeg startet å lese den, så likte jeg den godt! Den er veldig bra, og jeg har lyst til å lese oppfølgeren når den kommer. Denne boka kan jeg anbefale videre!

 

Har du lest boka? I så fall, hva er din mening om den?

Hva synes du om anbefalingen?

-M

Love these movies

Dear John - The Notebook - A Walk to Remember - The Last Song

Jeg virkelig elsker filmer som det! Jeg har sett alle unntatt A Walk to Remember, men vil veldig gjerne se den også. I tillegg har jeg lest mange av bøkene, som alle er skrevet av Nicholas Sparks. Han skriver veldig bra, og har skrevet mange kjente bøker som disse som har blitt filmatisert. Perfekte filmer for jentekvelden! :)

 

Har du sett noen av disse filmene?

Har du lest noen bøker av Nicholas Sparks?

-M

/bilde fra weheartit/

Bokanbefaling: The Hunger Games

Hei :)

Nå har jeg lest The Hunger Games av Suzanne Collins, og tenkte å komme med en anbefaling. Jeg vil ikke gi noen spoilere, derfor skriver jeg bare en anmeldelse av den første boka i triologien som består av:

1. The Hunger Games

2. Catching Fire

3. Mockingjay


Boka handler om 16 år gamle Katniss Everdeen som bor i Distrikt 12 i restene av det som en gang var Nord-Amerika. Hvert år tvinges tolv gutter og tolv jenter til å delta i "The Hunger Games" som vises på TV. Der må de sloss til bare en vinner står igjen. Men da hennes tolv år gamle søster blir ropt opp, tar Katniss plassen hennes. I arenaen må hun kjempe mot andre "tributter" som har trent hele livet til disse lekene. 


Jeg liker boka veldig godt! Den er spennende og forfatteren skriver på en måte som gjør at jeg får lyst til å lese videre. Dette er en bok jeg kan anbefale videre! Jeg har også sett filmen og synes den er kjempebra, så denne kan jeg også anbefale å se! :)


Har du lest boka eller sett filmen? I så fall, hva er din mening?

-M

Water for Elephants

Water for Elephants er skrevet av Sara Gruen og handler om veterinærstudenten Jacob. Da foreldrene hans dør hopper han en dag på et tog som viser seg å være et omreisende sirkus. Her får han i oppgave å passe på elefanten Rosie, og blir forelsket i sirkusartisten Marlena. De forelsker seg i hverandre, men Marlena er gift med August, sirkusdirektøren, som ikke er helt til å stole på...

Filmen er basert på boka og har skuespillere som Robert Pattinson (Jacob) og Reese Witherspoon (Marlena) i hovedrollene.Jeg synes at både boka og filmen var veldig bra. Den er rørende, og viser blant annet vennskap mellom dyr og mennesker. Jeg kan anbefale boka og filmen videre!

Har du lest boka eller sett filmen? I så fall, hva er din mening?

-M

Bokanbefaling: House of Night

Hei :)

House of Night bøkene er skrevet av P.C og Kristin Cast (mor og datter) og forløpig er det kommet ut 9 bøker i serien: 

1. Marked

2. Betrayed 

3. Chosen 

4. Untamed

5. Hunted

6. Tempted

7. Burned

8. Awakened

9. Destined


De tre første bøkene i serien. 

I tillegg til dette er det også gitt ut The Fledgling Handbook 101, og de to novellene Dragon's Oath og Lenobia's Vow. 

 

Bøkene handler om Zoey, ei vanlig 16 år gammel jente, som en dag blir "merket". Det betyr at hun kommer til å bli vampyr og må flytte til Tulsa House of Night sammen med de andre vampyrene. Her må hun være til hun har kommet seg igjennom "forvandlingen", hvor hun enten overlever eller dør. I tillegg til å være vampyr handler livet hennes mye om det å være tenåring, med venner og gutteproblemer. 

Jeg liker denne serien veldig godt, og har lest alle bøkene på engelsk. Jeg vil anbefale denne serien til de som liker Twilight, og de som liker vampyr-bøker. De handler som sagt ikke bare om vampyr-greier, men også helt vanlige tenårings problemer. Jeg synes i tillegg at forfatterne skriver veldig bra, og det er en del humor i bøkene. 

Har du lest bøkene? I så fall, hva synes du om de?

Fikk du lyst til å lese de?

-MHei :) Jeg er ei jente på 20 år som blogger om alt fra bøker og ting som inspirerer meg, til helt hverdagslige ting. Takk for at du leser bloggen og legg gjerne igjen en kommentar!

Bloglovin' - We♥It - Tumblr

kategorier

 • Blogg
 • Bøker og filmer
 • Hverdag
 • Inspirasjon
 • Mote
 • Musikk
 • Skjønnhet

 • arkiv

 • Februar 2015
 • Januar 2015
 • Desember 2014
 • November 2014
 • Oktober 2014
 • September 2014
 • August 2014
 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • August 2012
 • Juli 2012
 • Juni 2012
 • Mai 2012
 • April 2012
 • Mars 2012
 • Februar 2012

 • designet er laget av:

 • caroline maria

 • diverse  hits